Michell Malmgren

LYSSNA på Michells podd om schizofreni >>

Jag heter Michell Malmgren och är född 1987 och har diagnosen schizoaffektiv syndrom, en sjukdom jag har levt med sedan 16 års ålder.

Jag är uppvuxen med en mamma som har schizofreni. För egen del har jag sedan tonåren förstått att något inte stod riktigt rätt till, men levde i förnekelse om sjukdomen fram till 25 års ålder.

Efter några år av förnekande av sjukdomen och pluggande på universitet samt arbete som fritidsledare och inom politik så bestämde jag mig för att ta tag i allt. Jag började då läsa på om sjukdomen och tog ta kontakt med psykiatrin, samt att engagerade mej i Schizofreniförbundet.

På min föreläsning berättar jag en levande historia om hur det var som barn och är som vuxen att leva och handskas med schizofreni. Allt från röster och paranoia till förnekelse och ansvarstagande. Men också om min kontakt med vården och övriga myndigheter under ungdomsåren samt hur livet ser ut idag, då jag lever ett liv där jag känner hopp och har framtidstro.

Någon speciell målgrupp finns inte för föreläsningen utan alla som vill lära sig, lyssna och samtala om den här sjukdomen är hjärtligt välkomna.
BOKA Michell >>