Till ordföranden och kanslichefer

Hej!

Valet kommer långsamt närmare, men först ser vi fram emot en spännande vår med kampanjveckor för våra valfrågor, besök i Almedalen och intressanta webbinarier.

I skrivande stund är vårt valarbete i full gång och hittills har vi hunnit ta fram fördjupande rapporter om våra fem påverkansmål samt genomföra partisamtal med samtliga riksdagspartier.

Läs mer om våra fem påverkansmål och ta del av de fördjupande rapporterna

 

Partisamtal mars/april

Förhoppningsvis har ni följt våra partisamtal, som genomförts under mars och april. Målet var att vi skulle ha samtal med samtliga partiledare från våra åtta riksdagspartier och initialt såg det ut som vi skulle lyckas. Tyvärr blev det en del inställda och flyttade framträdanden och på sluttampen lämnade Nyamko Sabuni sin partiledarpost. Men vi hade med oss tre partiledare (Märsta Stenevi (Mp), Jimmie Åkesson (Sd) och Nooshi Dadgostar (V), två vice partiledare (Elisabeth Svantesson (M) och Jacob Forssmed (Kd)), en minister (Lena Hallengren (S) och resterande två funktionshinderspolitiska talespersoner (Anders W Jonsson (C) och Bengt Eliasson (L). Vi är mycket glada och nöjda över genomförandet och över Gabriella Ahlströms fina insats som moderator. Partisamtalen finns att se här och på sidan finns även kortare referat från samtalen. Inom kort kommer samtliga filmer också att finnas med långsam textning, tack vare bidrag från Afasiförbundet och Myndigheten för tillgängliga medier.

Enkät till partierna

Denna vecka går en enkät med 25 frågor ut till partierna. Resultatet kommer att ligga till grund för vår valkompass och användas i olika utspel inför valet.

Kampanjveckor

Vi kommer att genomföra fyra kampanjveckor, med en valfråga per vecka under maj, juni och augusti.

Cirka tre veckor före varje kampanjvecka kommer ni och era kommunikatörer att få en del material som ni antingen kan låta er inspireras av eller använda som det är.

Varje kampanjvecka inleds med en debattartikel i rikspress och under veckan lanseras sedan en kortfilm på sociala medier. Tanken är att om vi tillsammans driver frågorna under de planerade veckorna har vi chans till ett större genomslag. Förhoppningsvis vill ni delta i det gemensamma arbetet i någon eller samtliga frågor, genom att inspireras till egna utspel eller dela våra!

Vi kommer även att anordna seminarier/webbinarier. Den 16 maj, kl 14-15 anordnas ett webbinarium om behovet av bättre statistik på skolområdet. Vi har ett löfte om att skolministern kommer att medverka. Mer information kommer, men vik gärna datumet i kalendern!

Planerade kampanjveckor

v20 Alla elever har rätt till en fungerande skolgång
v23 Personcentrerad och jämlik vård för alla
v26 Reformera rättshjälpssystemet
v34 Fler personer med funktionsnedsättning ska få ett arbete

Den 10 maj har vi bjudit in alla kommunikatörer till ett nätverk då vi ska fortsätta prata om valarbetet.

Ni är varmt välkomna att höra av er med frågor eller tankar!

Bästa hälsningar

Monica K McGrath, Marre Ahlsén och Tor Gustafsson

 

 

Inlagd i kategori: