Våra föreläsare

Ett av Schizofreniförbundets huvudverksamheter är att sprida kunskap om schizofreni och liknande allvarliga psykossjukdomar. Nedan en presentation av våra föreläsare.

Lennart Lundin är psykolog och föreläser om psykiska funktionsnedsättningar vid schizofreni.

Lennart Lundin nås på:

klicka här för mail

Åsa Konradsson Geuken föreläser om schizofreni, medicinering vid schizofreni och hur det är att växa upp i en familj med schizofreni. Åsa Konradsson Geuken presenterar även sin egen mycket intressanta forskning.

Åsa Konradsson Geuken nås på:

klicka här för mail

Margaretha Herthelius är ordförande i Schizofreniförbundet. Margaretha är utbildad pedagog och har egen erfarenhet av att leva med någon som lider av schizofreni.

Margaretha Herthelius nås på:

klicka här för mail

åsa-höij

Åsa Höij har diagnosen schizoaffektivt syndrom. Är ordinarie ledamot i Hjärnkolls Riksstyrelse, sitter i PsykosR:s ledningsgrupp och Schiofreniförbundets förbundsstyrelses erfarenhetsgrupp.

Hon är även Andre Vice Förbundsordförande för Riksförbundet för Social och Mental Hälsa, RSMH.

Åsa Höij nås på:

klicka här för mail

Telefonnummer: 0708 11 04 88

Åsas hemsida: asahoij.se

julia-bild

Julia Pivén är konstnär, författare och engagerad inom patienträtt och suicidprevention.

Hon föreläser om hur det har varit att leva med psykos utan stöd från vården och om sin inspirerande resa från ett självmordsförsök tillbaka till livet.

Julia Pivén nås på:

klicka här för mail

Telefonnummer: 0730 49 76 66

jpg-michell

Jag heter Michell Malmgren och är född 1987 och har diagnosen schizoaffektivt syndrom, en sjukdom jag har levt med sedan 16 års ålder.

Jag är uppvuxen med en mamma som har schizofreni. För egen del har jag sedan tonåren förstått att något inte stod riktigt rätt till, men levde i förnekelse om sjukdomen fram till 25 års ålder. Efter några år av förnekande av sjukdomen och pluggande på universitet samt arbete inom FN och EU så bestämde jag mig för att ta tag i allt. Jag började då läsa på om sjukdomen och tog kontakt med psykiatrin, samt att engagerade mej inom Schizofreniförbundet. På min föreläsning berättar jag en levande historia om hur det var som barn och är som vuxen att leva och handskas med schizofreni.

Allt från röster och paranoia till förnekelse och ansvarstagande. Men också om min kontakt med vården och övriga myndigheter under ungdomsåren samt hur livet ser ut idag, då jag lever ett liv där jag känner hopp och har framtidstro. Någon speciell målgrupp finns inte för föreläsningen utan alla som vill lära sig, lyssna och samtala om den här sjukdomen är hjärtligt välkomna.

Michell Malmgren nås på:

klicka här för mail

Telefonnummer: 0762 25 63 85