Tips och stöd för att hantera oro under pandemin “Psykisk hälsa under coronapandemin

Hela världen påverkas av pandemin och det är helt naturligt att vara orolig, stressad eller ledsen. Här finns tips för dig som känner oro eller vill veta hur du kan ta hand om din och andras psykiska hälsa under denna tid. ” säger Folkhälsomyndigheten

“Psykisk hälsa under coronapandemin

Hela världen påverkas av pandemin och det är helt naturligt att vara orolig, stressad eller ledsen. Här finns tips för dig som känner oro eller vill veta hur du kan ta hand om din och andras psykiska hälsa under denna tid.

Om du känner oro

Det är naturligt att känna oro i en ovanlig och påfrestande tid. Det behöver inte bara vara negativt, för oron kan få oss att bli mer vaksamma så att vi lättare tar till oss information och rekommendationer. Det kan till exempel handla om att tänka till en extra gång innan vi besöker en äldre släkting och att stanna hemma när vi känner oss sjuka.

Men det är inte bra om du känner dig mycket orolig eller nedstämd, har svårt att sova eller inte kan släppa tankarna på viruset. I så fall finns det några saker du kan göra för att själv hantera din oro eller stress.

Prata med någon om din oro

Det är ofta bra att sätta ord på oron. Försök att hålla kontakten med vänner och familj genom telefon eller videosamtal.”

Läs mer om Folkhälsomyndighetens tips i länken under:

https://www.folkhalsomyndigheten.se/fokus-psykisk-halsa/coronapandemin/

Inlagd i kategori: