Nyhetsbrev från Janssen – Vi forskar för livet

I detta nyhetsbrev från Janssen sammanfattar vi några av våra nyheter. Vi har släppt tre nya avsnitt av Vi forskar för livet!

På Janssen är vi måna om att lära oss mer om aktuella ämnen som rör svenska patienter och svensk hälso- och sjukvård. Vi strävar efter, att i samverkan med myndigheter och andra aktörer, hitta nya sätt att skapa värde för svenska patienter och det svenska samhället. Vi deltar i det offentliga samtalet kring life science-frågor och med vår podd hoppas vi kunna bidra till både förbättring och förändring för patienternas bästa. Du hittar Vi forskar för livet i din podd-app eller här.

Avsnitt: 11
Titel: Vi vill se ett samlat nationellt ansvar

Gäst: I detta avsnitt gästas vi av Pia Steensland från Kristdemokraterna, ledamot i socialutskottet.

Lyssna: I din podd-app eller via vår hemsida.

Avsnitt: 12
Titel: Vi måste stärka primärvården

Gäst: Vi samtalar med Kristina Nilsson från Socialdemokraterna, ledamot i socialutskottet.

Lyssna: I din podd-app eller via vår hemsida.

Avsnitt: 13
Titel: Hälso- och sjukvårdslagen måste efterföljas

Gäst: Vi träffar Camilla Waltersson Grönvall från Moderaterna, ledamot i socialutskottet.

Lyssna: I din podd-app eller via vår hemsida.

För oss på Janssen är klinisk forskning, samt snabb implementering av nya och effektiva behandlingar två huvudområden. Idag är Sverige långt ifrån att vara ledande när det gäller patienters möjlighet att ta del av nya innovativa terapier, och de senaste tio åren har de företagsinitierade kliniska prövningarna minskat i Sverige.

Valdagen är snart här och vårdpolitiken står högt på agendan. Enligt Demoskops junimätning är sjukvården den näst viktigaste frågan inför valet 2022. Vi vill veta mer om hur partierna ser på de utmaningar det svenska hälso- och sjukvårdssystemet står inför. Därför pratar med ytterligare tre partier innan valet. I dessa tre valspecialer av Vi forskar för livet träffar vi representanter från Kristdemokraterna, Socialdemokraterna och Moderaterna.

Vad behöver göras för att patienter i Sverige ska få ta del av nya innovativa behandlingar snabbare? Vad krävs för att vi ska få fler företagsinitierade kliniska studier till Sverige – en av målsättningarna som även satts upp i den nationella life science-strategin? Och vilken hälso- och sjukvårdspolitisk fråga tycker våra politiker är den absolut viktigaste?

Detta, och mycket mer, samtalar vi om tillsammans med Pia Steensland (KD), Kristina Nilsson (S) och Camilla Waltersson Grönvall (M). Lyssna gärna!

Den 11 september är det val och vi hoppas att den senaste tidens valpoddar har gjort dig som lyssnare mer förberedd inför vem som får just din röst. Nu när valperioden är förbi går Vi forskar för livet vidare med andra teman. Under hösten kommer vi att fokusera på kliniska studier, snabb och jämlik vård, samt patientengagemang.
Om du har några önskemål på ämnen eller gäster till podden, hör gärna av dig till mig!
Vänliga hälsningar,
Erika Kruse
Public Affairs Lead vid Janssen
ekruse1@its.jnj.com
Följ oss på Twitter och LinkedIn: Janssen Sverige
Inlagd i kategori: