Mats Konradsson vinnare i “The vibrant mind”

Efter en omröstning i hela Europa och bedömning från en jury står det klart att Mats Konradsson, medlem i Schizofreniförbundet, är en av vinnarna i konsttävlingen “The vibrant mind”.

Som vinnare kommer hans konstverk att tryckas på canvas och visas i en serie utställningar i flera Europeiska länder. Detta kommer bidra till en viktig dialog om mental hälsa och konst.

“The vibrant mind” är ett europeiskt projekt som är dedikerat till att stärka individer som lever med psykiska hälsoproblem genom den uttrycksfulla kraften i konst. Det här projektet skapar en plattform där konstnärer som hanterar olika former av psykiska hälsoproblem kan visa upp sina verk på olika platser i hela Europa, från traditionella gallerier till patientorganisationer och mer.

Målet är att belysa den komplexa relationen mellan konstnärlighet och mental hälsa, underlätta dialog, utmana stigmatisering och främja förståelse. Under loppet av ett år kommer man även att hålla en serie webbinarier, online-verkstäder och andra evenemang som utforskar olika aspekter av mental hälsa och konstnärligt uttryck. Man kommer också att dela konstnärernas verk, tillsammans med uppdateringar om evenemang och information om konstnärerna, via sociala mediekanaler.

Konstverken som vunnit hittar ni i följande länk: https://www.thevibrantmind.eu/winners-2023

Inlagd i kategori: